Ne Aramıştınız?

22 Ağustos 2013 Perşembe

Yumurta !!!


Bizler tavuk mu yumurtadan ,yumurta mı tavuktan çıkar diye tartışırken son sözü her zaman sanat söyler. Sanatını yapar geçer. Uzun süredir yazmak istediğimiz fakat bir türlü zaman bulamadığımız yumurta oymacılığını kısa ve öz olarak tanıtmak istedik bugün. Sofyalı Antik olarak amacımız , Dünya böyle acılar,katliamlar, haksızlıklar ile kavrulurken elimizden geldiğince ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşıp sanatı tanıtmak ,sevdirmek belki de insanların keşfedilmemiş yeteneklerini yönlendirmektir. Sanatla uğraşan insanlardan asla zarar gelmez ve Dünya'nın bu insanlara çok ihtiyacı var.
Şimdi gelelim yumurtanın oyulmasındaki aşamalara


1- Yumurtanın boşaltılması

 Yumurtamızı işleyebilmemiz için ilk aşama yumurtanın boşaltılmasıdır. İlk denemelerinizde birkaç yumurtayı kırabilirsiniz fakat sonrasında alışacak ve profesyonelce yapabileceksiniz. Tek gereken azim ve istek. Gerekli malzemeler  pipet , kürdan ve 2-3 mm çapında çivi. Başlamadan önce tavsiyemiz yumurtayı güzelce yıkamanızdır. Çiğ yumurta olduğu için üzeri bakteri doludur . Daha sonra çivi yardımıyla yumurtamızın iki ucuna da delik açıyoruz. Delme işleminde yumurtaya en az zararı vermek için işin sırrı çiviyi biraz döndürerek delmektir. Yumurtamızı iki ucuna birer adet delik açtıktan sonra içindeki sıvıyı çıkartmaya geldi sıra. Sıvı yoğun kıvamda olduğu için kolay kolay delikten akıp çıkmaz. Bunun için kürdanı açtığımız delikten içeri sokup çıkartarak sıvının direncini kırmalıyız. Daha sonra ise yumurtamızı dik tutup pipeti herhangi bir deliğe yaslayıp üflüyoruz.Böylece sıvıyı içerden çıkmaya zorlayıp içini boşaltıyoruz. Emeğimizin boşa gitmemesi için sıvıyı mutlaka iyice çıkartmalıyız ki içinde kalıp koku ve bakteri üretmesin. İçini boşalttıktan sonra su ile iyice yıkamalıyız. İçinde kalan suyu da pipet ile üfleyerek çıkartabilirsiniz.

2-Yumurtanın Kurutulması 

Boşaltma işleminden sonra yumurtamızın kurutulması ve sertleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemi isterseniz güneş altında bekleterek isterseniz hafif ısıda bir fırın yardımı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Şahsen bizim tercihimiz fırındır. Bu aşamayı en çabuk bu şekilde geçebilirsiniz. Zamanlama tamamen sizin göz kararınız ve fırının ısısına bağlıdır. Tecrübe ederek kendinizi geliştirebilirsiniz.

3-Yumurtanın Oyulması

Artık malzemelerimiz hazır geriye becerinizi konuşturmak kaldı. Yumurta gravür oyma kalemi ile oyulur . Kendinizi geliştirince daha profesyonel bir kalem alıp sanatınızı devam ettirebilirsiniz. Resim üzerine yeteneğiniz var ise size çok yardımcı olacaktır. Önce yumurta üzerine çiziminizi yapıp sonra oyma işlemine başlamak çok daha sağlıklı olacaktır. 


Artık isterseniz hobi olarak isterseniz bütçenize ek gelir olarak yapabileceğiniz bir sanat dalını tanıyorsunuz. Nasıl ek gelir olur kim alır derseniz ebay yani tüm dünyadaki en çok üye ve müşteriye sahip alışveriş sitesinde ev hanımlarının bunları yapıp sattığını gördüm. Hala da satılmaktadır. İyi bir sanat eserinin her zaman alıcısı vardır yeter ki tanıtımını iyi yapın. Ve dediğim gibi dünyaya açıldığınızda sizi kimse tutamaz çok farklı yerlere gelirsiniz. Hobi olarak bile yapsanız sizden sonrakilere çok güzel paha biçilemez bir koleksiyon bırakabilirsiniz.

Hiçbirşey imkansız değildir. Formülü yaptığınız işi severek, heyecanla yapmanız ve çok çalışmanızdır.
                                                                                                  Sadece bu kadar...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder