Ne Aramıştınız?

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Akuamarin (Aquamarine)


İnsana denizi anımsatan rengiyle huzur veren bir taştır Akuamarine.Açık mavinin hissettirdiği sempati, güven, harmoni ve arkadaşlık duygusu, koyu mavinin gizem ve derinlik duygusu bu taşı tarih boyunca önemli kılmıştır. Su rengiyle olan benzeşimi eski kültürlerde yaşam ve can verme kuvveti olarak algılanmıştır. İsmini Romalılardan alan bu taş ‘aqua’ (su) ve ‘mare’ (deniz) kelimelerinden türemiştir.Akuamarinzümrüt gibi beril ailesinden bir taştır. Sertlik derecesi Mohs derecesinde 8.0′a denk düşer.





Yukarıdaki resimde doğada akuamarinin nasıl bulunduğunu görmektesiniz. Doğanın bize verdiği nimetler ne kadar kusursuz ve mükemmel sanıyorum bunu ispat eden çok güzel bir fotograf.

Çıkarıldığı bölgeye göre farklı isimler verilmiştir. Dünyadaki en kaliteli akuamarin cevherine sahip Brezilya’da; ‘Santa Maria’, ‘Martha Rocha’ ve ‘Espirito Santo’ gibi mavilerinin tonları ve parlaklıklarıyla birbirlerinden ayrılan isimler verilmiştir. Ayrıca güney Afrika ülkeleri, Pakistan, Afganistan, Nijerya, Madagaskar ve Zambiya’da da akuamarin yatakları keşfedilmiştir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder