Ne Aramıştınız?

26 Temmuz 2013 Cuma

Efsane Taşlar 1


MOĞOL ZÜMRÜTÜ  (217,80 CT)

Belki bu listeyi başka birisi hazırlasa ilk sıralara elmas ,pırlanta gibi 
favorilerle başlardı fakat zümrüt bize göre değerli taşlar listesinde bir 
numaradır. Çok güzel bir pırlantanın aynısı her zaman vardır .Sizden başka birçok kişide olabilir fakat zümrüt tektir hiçbir zaman aynısını bulamazsınız. Tabii büyük olan taşlardan bahsediyoruz. Bilinen en değerli zümrütlerden biri 1965’te bulunan 217.80 karat ağırlığında ve 10 cm uzunluğunda olan Moğol Zümrütü’dür. 2001 yılında ismi açıklanmayan bir alıcıya 2,2 milyon dolara satılmıştır. Osmanlı padişahlarının da en çok tercih ettiği değerli taşlardan biri zümrüttür.

Tablet şeklinde bilinen en büyük zümrüttür. 17. yüzyılda Hindistanda yaşayan bir rahibe ait olan bu taşın bir yüzünde çiçek motifleri diğer 
yüzünde ise dini figürler bulunmaktadır.


THE HOPE DIAMOND (45,52 CT)

Önemli olan birinciydi bundan sonrakiler birbirine eşdeğerde taşlardır bize göre doğada nadir bulunan renklerdeki elmasları birbirinden üstün görmek haksızlık olur. Herkes kendi sevdiği renge göre değerlendirebilir. Üst resimdeki The Hope Diamond yani Umut elmasıdır. Tam 45,52 CT'dır. Değeri ise 16.4 milyon $ . Umut elması, değerli taşlar arasında beki de en kötü şöhrete sahip olanıdır. Efsaneye göre bu taşın, Hint mitolojisinde adı geçen tanrıça Sita'nın gözünden çalındığı ve bu nedenle lanetli olduğu söylenir. Fakat bu efsane, Viktorya Çağı'nın bir icadı olup, satışını artırmak için taşa mistik anlamlar yüklendiği söylenmektedir. Bu değerli taş, şu an Washington Smithsonian Institute'da sergilenmektedir.


THE TIFFANY YELLOW DIAMOND  (287,42 CT )

1878 yılında Güney Afrika'dan çıkarılan bu elmas, 287.42 karattır ve keşfedilmiş en büyük sarı elmastır. Sarı elmaslar doğada nadir bulunmaktadır. Tiffany elması tarihinde birçok kez el değiştirmiş ve farklı monturlerde kullanılmıştır.Resimdeki montur belkide en meşhuru olan  "Bird on the rock " 

STEINMETZ  PINK DIAMOND    (59,60 CT )


Pembe rengi ve refraktif tasarımı, bu elması dünyanın en pahalı ve en çok arzulanan elmaslarından biri haline getirdi. 59 karattan biraz daha ağır olan Steinmetz Pink, kendi tarzında ve renginde dünyadaki en büyük elmaslardan biri. Kusursuz bir yapıya sahip olan bu eşsiz elmas, Güney Afrika’daki bir madenden çıkarılmış.
 Fiyatı ise 25 milyon $








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder