Ne Aramıştınız?

26 Temmuz 2013 Cuma

Efsane Taşlar 5



             American Golden Topaz  (22,892.50 CT )

Evet yanlış okumadınız tam 22,892,50 ct . Dünyanın en büyük golden topazı Brezilya'da keşfedildi ve şu anda Smithsonian müzesinde sergilenmekte .Tabii ki müze tahmin etmesi çok zor olmadığı gibi Amerika'da. Bu tarz taşların bulunduğu müzeler her zaman ya Amerika yada İngiltere'de olur zaten.




Golden Jubilee (Altın Yıl Dönüm) (545,67 CT )


Taşların kralını en sona sakladık ‘Altın Yıl Dönüm‘ anlamına gelen, dünyanın en büyük işlenmiş elması olan The Golden Jubilee, Güney Afrika’nın ünlü elmas madeni “Premier”de 1985 yılında bulunmuştur. İşlenmeden önce ki haliyle 755 karat olan elmas, 273.85 karatlık “Yüzüncü Yıl Dönüm” (Centenary DiamondElması‘ nın tasarımcısı Gabi Tolkowsky tarafından tasarlandıktan sonra kesilerek 545.67 karat ağırlığa gelmiştir. Rengi sarı-kahverengi olan elmas dünyanın en büyük ikinci elması olan “Afrika Yıldızı“ndan 15.37 karat daha büyüktür.
The Golden Jubilee 1997 yılında Tayland Kralı’nın tahta çıkışının 50. yılı şerefine taç giyme töreni sırasında kendisine takdim edilmeden önce ismi Unnamed Brownyani idi. The Golden Jubilee adını taktim töreninden sonra almıştır. Bu eşsiz pırlanta hala Bangkok’ taki Kraliyet Müzesinde teşhir edilmektedir.





Maalesef listeye güzel bir yakut ekleyemeden listenin sonuna geldik. İnternette gezen dünyanın en büyük yakutu etiketiyle karşınıza çıkan resimlerin bir çoğu aslında yakut değil rubellite yada ona benzer kırmızı renkte taşlar. Listeye eklenmesini istediğiniz ve tabii ki listeye girmeyi hakedecek bir taş varsa bize ulaşıp listeye ekletebilirsiniz.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder