Ne Aramıştınız?

26 Temmuz 2013 Cuma

Efsane Taşlar 2




STAR OF AFRICA  (  530,20 CT )

Cullian I ismiyle de bilinen ve 530.20 karat olan bu değerli taş, armut şeklinde kesilmiştir ve dünyanın en büyük ikinci elmasıdır. Bu muhteşem taş, Londra kulesinde diğer kraliyet mücehverleri yanında sergilenmektedir. 3106 CT olarak madenden çıkarılan Cullian, daha sonra 9 parçaya bölündü. Cullian I, II, III gibi isimlerle adlandırılan elmaslar Güney Afrika başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinde sergileniyor. Fiyat ise 400 milyon $

HEART OF ETERNITY  (27,64 CT )


Kalp şeklindeki Heart of Eternity, iyi işlenmiş, mavimsi bir renge sahip. 27 karattan biraz daha ağır olan elmas, Güney Afrika’daki Premier Elmas Madeni’nden çıkarıldı. Birçok tekniş işlemden geçtikten sonra şu anki göz alıcı şeklini aldı. Karat başına yarım milyon Dolardan daha fazla olan fiyatı Herat of Eternity’nin ne kadar değerli bir elmas olduğunu açıklıyor.
Fiyatı ise 16 milyon $




THE MOUSSAIEFF  RED  ( 13,9 CT )

Bize göre 1 numaradaki Moğol Zümrütü'nün en sıkı rakibi bu elmastır. 90’ların başında bir çiftçi tarafından nehir kıyısında bulundu. 2.78 gram ve 13.9 karatlık elmas, daha sonra Goldberg Diamond Corp tarafından satın alınmış ve ismi de Red Shield olarak değiştirildi. Elmas, şu anda dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan Moussaieff Company’nin elinde bulunuyor. 
Değeri ise 7 milyon $




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder